Ostfylld torskfilé med hasselnötstäcke
En god och annorlunda fiskrätt som är god att servera med tomatsalladen.

Fisken
Sätt ugnen på 175 grader. Dela 600 g torskfiléer i 4 bitar och lägg på en smord ugnsplåt. Skär ett snitt i fisken och lägg 1 msk färskost i varje fiskfilé. Strö på salt och peppar. Toppa med 50 g hackade hasselnötter. Sätt in i ugnen i 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.
Tomatsallad med gremolatatopping
Dela 300 g pärltomater, röda och gula i halvor och lägg dem i en skål. Tillsätt 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda om. Tvätta 1 citron och riv skalet fint. Blanda citronskal, ½ dl hackad persilja och ½ dl parmesanost i en skål och häll över tomaterna.

Fisken
Sätt ugnen på 175 grader. Dela 600 g torskfiléer i 4 bitar och lägg på en smord ugnsplåt. Skär ett snitt i fisken och lägg 1 msk färskost i varje fiskfilé. Strö på salt och peppar. Toppa med 50 g hackade hasselnötter. Sätt in i ugnen i 15 minuter eller tills fisken är genomstekt.
Tomatsallad med gremolatatopping
Dela 300 g pärltomater, röda och gula i halvor och lägg dem i en skål. Tillsätt 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda om. Tvätta 1 citron och riv skalet fint. Blanda citronskal, ½ dl hackad persilja och ½ dl parmesanost i en skål och häll över tomaterna.
Kommentarer
Trackback