Lasagne med aubergineplattor och chevréost

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och bryn löken i någon minut. Häll upp på ett fat. Lägg i en klick smör till och bryn 600 g färs i några minuter. Smaksätt med salt, peppar och 1 tsk torkad basilika. Lägg ner löken och tillsätt ½ dl ajvar relish och 1 burk krossade tomater. Låt koka ihop i 10 minuter. Smaka av med mer kryddor om det behövs.
Skiva 1 stor aubergine i tunna skivor (0,5 cm) och lägg ett lager i botten på en ugnsfast form. Häll på hälften av köttfärssåsen. Strö 2 dl 100 g chevréost över och häll på 1 dl grädde. Lägg på resterande aubergineskivor så att de täcker köttfärsen och upprepa samma sak fast smula getost över. Gratinera i ugnen i ca: 40 minuter.
Kommentarer
Trackback