Fisk och currygryta




Skär 250 g laxfilé och 250 g fiskfilé (förslagsvis pangasius) i mindre bitar. Strö på lite salt och peppar. Bryt ½ litet blomkålshuvud och ½ litet broccolihuvud i buketter. Strimla 1 fänkål och finhacka 1 vitlöksklyfta. Hetta upp en gryta med olja eller smör och bryn vitlök och fänkål i någon minut. Strö på 1 tsk curry och häll i 1 msk fiskfond, 1 dl vatten och 2 dl grädde. Låt koka upp. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda på svag värme i några minuter. Lägg i blomkål, broccoli, 1 msk hackad dill och 100 g skalade räkor och låt allt bli varmt i några minuter. Servera i djupa skålar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0